Die ruziënde webshopondernemers…

Het begon zo goed, ze waren bijna vrienden. Ze voegden hun webshops samen in één bedrijf, bouwden samen een nieuw bedrijfspand. Dat laatste – het bedrijfspand – was, afgezet tegen de grootte van de onderneming, misschien wat te vroeg, maar blijkt uiteindelijk óók een flink deel van de oplossing want het is inmiddels flink in waarde gestegen.

Ze hebben elk 50 procent van de aandelen, ze zijn elk, gezamenlijk bevoegd, directeur.

Maar in de starters-euforie ‘vergeten’ ze afspraken goed vast te leggen. Plat gezegd: wie doet wat? En hoe?

Dan komen de wrijvingen, het wantrouwen, ze kunnen niet meer door één deur. Eén van beide partners benadert Suits and Jeans Legal, hij is bang met lege handen door z’n partner uit het bedrijf gezet te kunnen worden.

Wij van Suits and Jeans Legal verdiepen ons in de webshops, de financiën en sturen aan op uitkoop van de een door de ander. Dat mislukt. Vervolgens stellen we voor het bedrijf op te heffen, alles van waarde tegen de hoogste mogelijke prijs te verkopen en het saldo, na afrekenen met Belastingdienst en het keurig betalen van alle rekeningen. Dan blijft er een flink saldo over en ieder krijgt de helft.

Door tussenkomst van Suits and Jeans Legal gaan de ondernemer elk hun eigen weg. Sadder and wiser maar wel met een flinke zak geld op zak. Dat noemen we dan ’they cried all the way to the bank’.

Het zakelijk belang was een bedrag rond de € 500.000,-. Suits and Jeans Legal rekende een succesfee en géén vaste kosten.

Mail nu naar info@suitsandjeanslegal.org en geef een korte samenvatting van uw probleem. Vermeld uw naam, telefoonnummer en de naam van uw onderneming met KvK-nummer.