Conflict met een zakenpartner

Ondernemers starten vaak samen met een goede vriend of familielid. Je kent elkaar al jaren, dat voelt vertrouwd. Het komt voor dat vanaf de start alles volgens plan verloopt maar dat zijn de uitzonderingen. Als iets anders loopt hoeft dat niet slecht te zijn: als u in uw eerste jaar tweemaal zoveel omzet draait als u dacht, dan loopt dat niet volgens plan maar wie heeft er een probleem mee? Het is anders als u niet het dubbele maar de helft van de geplande omzet draait. Maar in beide gevallen kunnen er problemen ontstaan tussen zakenpartners – want dat bent u in zaken vooral – vriend of familielid ten spijt. Een snelle groei kan net zo gevaarlijk zijn als een achterblijvende want in beide gevallen moeten er besluiten worden genomen en niet iedereen kan daar op dezelfde manier op reageren.

Tussen partners kan het noodzakelijk zijn om de verhoudingen te wijzigen. Eigendomsverhoudingen, taken en verantwoordelijkheden. Dat gaat lang niet altijd in de harmonie die er bij de start was. Soms vechten partners, die bij de start met elkaar konden lezen en schrijven, elkaar na verloop van tijd de tent uit. Daar wordt niemand wijzer van en Suits and Jeans Legal kan dan een bemiddelende rol spelen, met de zakelijke blik van de afstand die wij wél en de partners vaak niet meer hebben.

Wilt u snel met ons aan tafel? Vul dit formulier in.

Mail nu naar info@suitsandjeanslegal.org en geef een korte samenvatting van uw probleem. Vermeld uw naam, telefoonnummer en de naam van uw onderneming met KvK-nummer.